Tatai Fényes-forrás búvártúra

Tatai Fényes-forrás

A részletek miatt hívj a 06 20 325 0701 -es telefonszámon.

A túra tervezett programja

Érkezés 8:30-9:00 óra között, merülés 10-14 óra között, 14-15 között pihenés dézsázás, 16 óra haza indulás.

A Fényes Forrás és a tó a merülő hely és a bázis leírása

A Tatai Fényes Forrás a strand területén van, ott is merülünk. A tavat egy meleg vizű forrás táplálja ezért télen és nyáron is 23 fokos a hőmérséklete. A tó mellett búvárbázis lett kialakítva, ahol a búvárok merülhetnek, felfedezhetik a tavakat. A bázison az öltözési, valamint a felszerelés lepakolása és összeszerelésére a lehetőség biztosított.

A tó rendszer 3 különálló részből áll a Katonai tóból a Körtefás tóból és a Sarki forrás tóból. Mi mind a hármat megnézzük. A tavak jellegzetessége, hogy mindegyikben különböző élővilággal és érdekességekkel találkozhatunk. A merüléseket a bázis vezeti, így a látnivalók megtalálása és megnézése nem okoz gondot. A merülések után a fáradalmainkat a meleg vizes dézsában pihenhetjük ki, ami egy külön érdekes különlegessége a bázisnak.

A kísérők, amíg a család egyik része merül, addig használhatják a strandot vagy részt vehetnek a tanösvényen a szárazföldi túrán is.

Megközelíthetőség

Budapestről az M 10-es úton Dorog felől vagy az M 11-es úton Esztergom felől közelítheted meg. A cím: Tata, Fényes Fasor 1363/95 Hrsz. A kemping és strand komplexumban, a város mellett 2 kilométerre.