Gyékényes búvártúra

Gyékényes

A részletek miatt hívj a 06 20 325 0701 -es telefonszámon.

A túra tervezett programja

3 szombaton 9-13 óra között: érkezés a bázisra, sátorállítás, ebéd, 13-18 óra között: merülés partról, 19-22 óráig sütögetés vacsora, kerti parti.

4 vasárnap: 9-12 merülés, 12-13 óra között ebéd, 14-től hazautazás.

A búvárbázis és a merülőhely leírása

A szállás a búvárbázis területén lehetséges sátorban. A sátorról magadnak kell gondoskodni azt nem adnak. Van lehetőség úttörő stílusú és korú faházban is aludni. A bázishoz tartozik egy felújított vizesblokk wc-vel, ahol tisztálkodásra zuhanyzásra van lehetőség. A sátrakat az igen nagy zöld területen tudjuk felállítani, a hely ehhez biztosított. A sátrak mellett megyünk a vízbe, ahol a kísérők meg aki szeretne napozhat, pihenhet vagy fürödhet is a tóban. A bázis környékén a kényelmet étterem, és bolt biztosítja, ahol mindenki igénye alapján étkezhet vagy vásárolhat.

A merülés a bázis partjáról vízbemenetellel történik, ahol a partról egyszerűen begyalogolunk a tóba, ahol merülési gyakorlatokat is lehet csinálni, a végzett búvárok pedig felfedezhetik a tavat és az elsüllyesztett kocsi, csónak roncsokat.

A Gyékényesi tó

A Gyékényesi tó az az egyik magyarországi tó, ahol érdemes és lehet is merülni. A látótávolság 3-5 méter között van. A még érdemes merülési mélység 5-12 méter között található. Kiválóan alkalmas merülés szám gyűjtésre, valamint a tájolás elsajátítására és a tájékozódás gyakorlására. Aki ismeri a magyarországi halakat az szerencsés esetben találkozhat velük, hiszen a tó horgász tó is, ezért találkozhatunk ponttyal, keszeggel, csukával és harcsával is. Mivel nem tekint veszélyesnek, ezért elég közel lehet úszni hozzájuk és a természetes életterükön lehet megismerni őket.

Megközelíthetőség

Budapestről az M7-es autópályán végig, vagy a régi 7-es úton közelítheted meg Gyékényest.