Egyiptom, hajós szafari

Egyiptom, hajós szafari

Egy fontos jó tanács, mielőtt jelentkeznél!

A hajós Safarik azok a túrák, amikor beköltözködünk a hajóra, majd aznap, vagy másnap kihajózunk a nyílt tengerre és csak egy hét múlva jövünk vissza. A túrán nem érintünk szárazföldet és nincs lehetőség a hajóról kiszállni sem. Ha elindultál, akkor csak egy hét múlva jössz vissza, és végig a hajón vagy. Ha ezt a kötöttséget nem bírod, vagy tengeri betegségre hajlamos vagy akkor ne ide gyere, válaszd inkább a szállodás túránkat.

A búvártúra ára búvároknak és kísérőknek egyaránt: 1200 €/fő.

Az ár tartalmazza: A repülőjegy árát oda-vissza, nem tartalmazza a vízum díját, ami a reptéren fizetendő, a transzfert a repülőtér és a hajó között oda-vissza, a hajón a szállást két ágyas kabinokban, az étkezést alkoholos italok nélkül és a búvárkodást, búvárpalackot, ólmot.

Nem tartalmazza a nemzeti parki belépők, roncsok merülésének a külön költségét, és a 30 € borravalót a hajó személyzetének.

A Safari útvonala: MarsaAlam-Safaga-Hurghada

Port Galibbiból induló útvonal igazi jó kalandmerüléseket kínál nekünk. Az átlagos mélység 10-30 méter között van, így a kezdő búvárok számára is ideális útvonal. A zátonyoknak egyedi látnivalóik vannak, ami az évszakok és a napszakok változásával különböző. A merüléseink alkalmával gyakran találkozhatunk tüskés, sas és manta rájával, barrakuda rajokkal, de előfordul szirt cápa delfin és teknős is. Aki a roncsokat szereti azoknak is lesz látnivaló, hiszen roncsokat is tervezzük merülni, körbeúszni, felfedezni.

A túra során az alábbi merülő helyek meglátogatását tervezzük: Shaab Marsa Alam, Abu Dahab, Elphistone, Shahab Sshear, Salem Express, Middle Reef, Panoráma, Tobya Arbaa, Gotta Abu Ramada.

A hajó leírása

A hajó 24 utas befogadására képes, a szállás 12 db kétágyas kabinokban lehetséges, amiből 3 kabin francia ágyas a többi kilencben pedig két külön ágy található. Mindegyik kabin fürdőszobával, és állítható légkondicionáló berendezéssel van ellátva.

A hajó szalonja légkondicionált, ahol egy bár található, az utasok itt tudnak internetezni, a nagyképernyős plazma tv-n és műholdon keresztül televíziót nézni, dvd-ni, a hajó 200 filmes dvd tárral rendelkezik. Itt szórakozhatnak napközben a kísérők vagy ha jobban tetszik használhatják a napozó fedélzetet a nap szerelmesei, és süttethetik magukat a barnító nappal.

Ellátás

All inclusíve ellátás az utazás alatt napi háromszori étkezés svédasztalos formában. Korlátlan ásványvíz, tea, kávé, üdítő, fogyasztása, valamint snack és gyümölcs. A merülések között szendvics és süti fogyasztható.

Alkohol sör és bor fogyasztása lehetséges, azonban ahhoz, hogy legyen a hajón előrendelésre van szükség. Annyit hoznak, amit rendelnek, viszont ezt ki is kell fizetni, ha megiszod, ha nem.

Búvárkodás

A hajó nagy tatján kényelmesen lehet öltözni és vízbe menni, a kijövetelt létra segíti. A búvárfelszereléseket itt erre a célra kialakított tároló helyen lehet elhelyezni. A hajón 12 literes alumínium palackok találhatók. A felszerelések elmosására zuhanyzó lett felszerelve.

Extraként, akik rendelkeznek erre külön vizsgával azok számára nitrox és trimix töltés is megoldható a hajón.

Én így érzem

A búvárok által egyik legkedveltebb merülő hely és merülési célpont Egyiptom és nem véletlenül. A Vörös – tenger az egyik leggazdagabb élővilággal rendelkező tenger a kicsi bohóchaltól, a barrakuda rajokon keresztül a nagy cetcápáig sok mindent láthat az ember.

Aki viszont igazán szépeket szeretne látni és egy másik érzést szeretne kipróbálni, azoknak nagyon ajánlom a hajós safarikat, amikor kimegyünk egy hétre a nyílt tengerre utazunk az arcunkat fújja a tengeri szél és merülünk különféle szép helyeken amiket csak így lehet elérni.

A jó merülések után este a hosszú beszélgetős, vízipipás sztorizgatások.