Mentőbúvár búvártanfolyam

Mentőbúvár búvártanfolyam (Rescue diver)
A kezdő ( Rescue Diver) tanfolyamról:

A tanfolyam három fő részből áll elméleti oktatásból, védett vízi oktatásból az uszodában és nyíltvízi vizsgából valamelyik tengeren az egyik túra alkalmával.

Elméleti oktatás

Az elméleti oktatás 5 foglakozásból áll, amin megtanulod, hogy lehet felismerni a vészhelyzeteket, és reagálni azokra. Milyen általános szabályokat kell betartanod, mit kell figyelembe venned egy bajban lévő búváron való segítéskor. Mi a mentés pszichológiája, balesetkezelés esetén mi a teendő. Megtanulod felismerni és elsődlegesen ellátni a leggyakoribb búvárbetegségeket.

Megtanulod, hogyan kell mentési tervet készíteni. Mentő búvártanfolyam
Mentő búvártanfolyam
Uszodai foglalkozás

Az uszodai foglalkozásra 4 alkalommal kerül sor. A védett vízi foglalkozások alkalmával, amit az elméleten tanultál azt gyakoroljuk biztonságos körülmények között uszodában. Megtanulod a mentési fogásokat, milyen eszközöket tudsz használni mentéshez és hogyan. Megtanulod, hogy úgy tudjál segíteni másoknak, hogy magad ne keverd bajba.

A foglakozások során 8 féle mentési gyakorlatot tanulunk meg és sajátítunk el biztonságosan használni a leggyakrabban előforduló esetek közül

Nyíltvízi merülés

A nyíltvízi merülések alkalmával 4 alkalommal tényleges körülmények között forgatókönyv szerű mentési gyakorlatot végzünk, és az elméletben, valamint a védett vízben tanultakat alkalmazzuk tengeri körülmények között. Az uszodában tanult gyakorlatokat be kell tudnod mutatni nyíltvízi körülmények között is.

Mentő búvártanfolyam

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti és a gyakorlati oktatást, a szükséges tankönyvet, jegyzetet. A tanfolyam és a nyíltvizi vizsga idejére kedvezményesen tudunk búvárfelszerelést biztosítani számodra.

Nem tartalmazza az uszoda belépőt a nyíltvizi vizsga túra árát és a nemzetközi minősítő kártya díját.

A tanfolyamon való részvételi feltételek

Minimum 12 éves életkor

PADI Junior Advanced, PADI Advanced Open Water Diver minősítés, vagy ezzel egyenértékű, más búvár szervezet által kiállított búvárkártya.

Ha szükséges, orvosi alkalmasság igazolása

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti képzés és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi vizsgáztatást, a szükséges tankönyvet, jegyzet.
Nem tartalmazza az uszodai belépőt, a nyíltvízi túra árát és a nemzetközi minősítő kártya díját.

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.