Búvármester búvártanfolyam

Búvármester búvártanfolyam (Dive master)
Divemaster Búvármester Merülés vezető tanfolyami menetrend

Az Divemaster, Búvármester, Merülés vezető tanfolyam a legutolsó lépés ahhoz, hogy PADI Hivatásos búvárrá válj, és szükséges ahhoz, hogy munkát vállalhass búvárbázisokon vagy Búvár Centrumokban, mind idehaza és külföldön.. Ha oktató szeretnél lenni, ezt a tanfolyamot az segédoktatói tanfolyam előtt el kell végezned. A sikeres vizsga letétele után mehetsz tovább segédoktatói tanfolyamra és vizsgára.
A Búvármester már több mindent taníthat egyedül, részt vehet az oktatásban, felügyelheti a tanulókat, és bizonyos készségeket, ismereteket önállóan értékelhet egy PADI oktató felügyelete mellett. Értékes társ lehetsz mind az oktatásban és a búvártúrákon is.

Elméleti oktatás

Az elméleti képzés a 12 fejezetből és foglalkozásból áll, ami az általános részen kívül a búvárok felügyeletéről, segítéséről, búvárelméletből, felszerelés ismeretből, a Búvármester által vezetett programok ismeretéből, kockázatkezelésről, valamint az üzleti oldal ismeretéből áll.
Megtanulod azt, hogy nem elég tudni búvárkodni, tudni kell azt elmondani, ha kérdeznek róla. Megtanulod, hogy mikor és mire kell figyelni, hogy a tanuló megértse és megismerje a szintjének megfelelő búvárkodással járó követelményeket. Részt veszel a kezdőtől a mentőbúvár szintig minden tanfolyamon, ahol bizonyos előadásoknál Te fogod bemutatni és elmondani a hallgatóknak a feladatot, és Te is fogod értékelni azt a PADI oktatód felügyelete mellett. A tanfolyam elméleti része a vizsga tesztlap kitöltésével zárul. Búvármester búvártanfolyam
Uszodai foglalkozás

Az uszodai tevékenységek alkalmával megtanulod bemutatni az uszodai feladatokat Búvármesteri szinten. Részt veszel, mint segítő a védett vízi foglalkozásokon és tanítási gyakorlatokat végzel. Megismered a leggyakoribb uszodai problémákat az oktatás során, és megtanulod, hogy lehet ezeket megoldani és elkerülni.
Az uszodai foglakozások alkalmával már úgy veszel részt az oktatásban, mint az oktató segítője. Megismered az értékelés szintjeit, megtanulod, hogy mi az, ami megfelelő és mi az, ami nem. Megtanulod, hogy hogyan kell egy uszodai vagy védett vízi foglalkozást levezetned, mire és mikor kell figyelni, mik a foglakozás veszélyei és hogyan kell elkerülni azokat.
Búvármester búvártanfolyam Nyíltvízi merülés

A tanfolyamon részt kell venned nyíltvízi képzésen is, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy több túrára is el kell jönnöd és részt kell venned, mint segítő a nyíltvízi vizsgákon, és a kalandmerüléseken is részt kell venned. Önállóan kell felkészíteni a tanulókat a nyíltvízi foglakozásra, és a végzett búvárokat a kalandmerülésekre, ellenőrizned kell, hogy a felszerelésük megfelelő és felkészültek a merülésre.
Megismered és megtanulod a nyíltvízi vizsga menetét, értékelési szintjeit, valamint, hogy egy búvárbázist hogyan kell üzemeltetni. Megismered a búvároktatás és a túravezetés módjait, és azok alkalmazását.
Egyszóval, már mint egy búvármester tevékenykedsz egy PADI oktatód felügyelete alatt.
Állóképesség

A tanfolyam során vízi képességfejlesztő és állóképességi gyakorlatokon veszel részt, ami taposásból és úszásból áll, különféle felszereléssel és anélkül. Majd ezeket a gyakorlatokat a tanfolyam végére megfelelő szinten és időre tudnod kell teljesíteni. Búvármester búvártanfolyam

A tanfolyamon való részvételi feltételek

Minimum 18 éves életkor

PADI Advanced Open Water és PADI Rescue Diver minősítés, vagy ezzel egyenértékű, más búvár szervezet által kiállított búvárkártya.

Ha szükséges, orvosi alkalmasság igazolása

EFR képzésen kellett részt venned az utóbbi 2 évben, ennek az igazolása szükséges a minősítő kártyáddal. Ha nem rendelkezel érvényes minősítéssel, akkor el kell végezned az EFR tanfolyamot is.

Legalább 40 db igazolt, naplózott merülés kell ahhoz, hogy a tanfolyamot elkezd, de a tanfolyam végére legalább 60 db igazolt és naplózott merüléssel kell rendelkezned.

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti képzés és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi vizsgáztatást, a szükséges tankönyvet, jegyzet.
Nem tartalmazza az oktatói tankönyvcsomag árát, a nyíltvízi túrák árát és a nemzetközi minősítő kártya díját, valamint a PADI tagsággal járó éves tagdíjat.

A Divemaster tanfolyam hivatásos búvár szint, ezért a tanfolyamokat külön időponttal nem írjuk ki.
A tanfolyamra bármikor tudsz jelentkezni, ha elszántad magad és a hivatásos búvárok közé akarsz tartozni, mivel ez egy speciális képzés, és, hogy mikor végzed el az a TE személyes felkészültségedtől függ! Jelentkezésedkor személyesen és megbeszéljük a részleteket, és egyeztetünk mindent.

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.