Horvátország Krk búvártúra

HORVÁTORSZÁG KRK BÚVÁRTÚRA + RONCS MERÜLŐ TANFOLYAM ÉS VIZSGA

A búvártúrák időpontjai

Időpont Férőhely Búvártúra típusa

A búvártúrán a részvételi feltétel, hogy minimum haladó búvár legyél!

A búvártúra ára

Csomag búvároknak étkezéssel : 550 €/fő Étkezés nélkül: 480 €/fő

Tartalmazza : A szállást három éjszakát apartmanban, az ellátást ( reggeli, hideg csomag a hajóra, vacsora ) a hat merüléses búvár túra összes költségét.

Kísérőknek teljes ellátással: 180.- €/fő Étkezés nélkül: 110 €/fő

Tartalmazza a szállást, három éjszakát apartmanban, valamint az ellátást ( reggeli, ebéd, vacsora ) költségét.

Ellátás

Az apartmanok két személyesek és francia ágyasak, 4 db egy légterű kis stúdió apartman, valamint van két nagyobb is, ahol egy külön francia ágyas szoba van és itt a nappalik pót ágyazhatók ahova további két pótágy helyezhető be. Az apartmanok az átlagos horvát szokásnak megfelelően vannak felszerelve. Saját fürdővel wc-vel rendelkeznek, hűtővel és konyha felszereléssel ellátottak. Felár 10 €/nap ellenében a klíma is használható. A kertben közös étkezésre beszélgetésekre van lehetőség.

A túra alatt lehetőséged van teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora, igénybevételére is. Az ételeket az Oxygene Búvárklub csapata készíti, az ételek magyaros ízeket, valamint eddig mindenki számára elfogadható mennyiségeket tartalmaznak. Az ellátás az étkezésekhez limonádét tartalmaz az alkoholos italokat nem, arról magadnak kell gondoskodnod!

A túra programja

Érkezés 15-én 14 órától a szállás elfoglalása, 18-21 óra között roncstanfolyam, 16-17-18 napközben merülés 9-17 óra között. Hazaindulás 18-án 18 órakor. A tervek szerint az időjárás függvényében a következő roncsokat szeretnénk meglátogatni: A Pelitás nevű roncsot, amit a köznyelv csak Silói roncsnak hív, itt egy nap kétszer merülünk majd, az egyik alkalommal csak körbe ússzuk, majd a következő látogatásunkkor be is úszunk a hajó belsejébe. A másik nap a Lina nevű roncsot is megnézzük, majd egy szép falat látogatunk meg. A harmadik roncsunk az ágyús brig lesz, ami egy napóleoni korból elsüllyedt hadihajó, ahol a hajó már nem de az ágyúk még remekül láthatóak az egykori hajó formáját követve és levezetésnek ismét egy érdekes falat, üreget vagy barlangot nézünk meg. Érdekesnek ígérkező búvártúra program szerintem.

A roncs merülő tanfolyam

A részvételi feltétel: Minimum haladó búvár minősítés! A tanfolyam ára: 25000.- Ft+ kártyadíj 60 €

Elméleti oktatásra két esti alkalommal kerül sor, a túra során ahol megtanulod a roncs merüléssel kapcsolatos fogalmakat, mindazokat a fontos dolgokat, ami a roncsokkal kapcsolatos ismereteidet növeli.

Megtanulod, hogy hogyan közelíts meg ismert és ismeretlen roncsokat. Hogyan mozogj mellettük, bennük, valamint mit kell tenni zárt terekben, hajóroncsok termeiben. Hogyan kell bemenned, hogy ki is gyere onnan. A merüléssel járó veszélyek megismerése és azoknak a lehető legkisebb kockázati tényezővé redukálása. A szükséges felszerelés megismerése, azok biztonságos használata minden körülmények között, áramlatban vagy zavaros vízben, csekély látótávolság esetén. Megtanulod, hogy hogyan merül etikusan egy roncsmerülő búvár. A nyílt vízi vizsgára a túra alkalmával kerül sor, hiszen fogunk roncsokat merülni.

KRK szigetről

KRK sziget egy turisták által közkedvelt hely, ezért akik nem búvárkodnak, azok is el tudják magukat foglalni, barangolhatnak az óvárosban, vásárolhatnak vagy részt vehetnek a sok tengerparti rendezvények valamelyikén. Akik búvárkodnak, azok remek merülő helyeket fedezhetnek fel, kisebb és nagyobb mélységekben roncsok és barlangok, falak teszi élvezetessé a merüléseket.

A város

A város eredete a római korra nyúlik vissza,majd a kereszténység térhódításával itt is található számtalan műemlék, és múzeum. Azonban az utóbbi időben már a turisták által látogatott népszerű üdülőhely. Az óvárosi nyüzsgés, üzlet, szórakozási lehetőség teszi teljessé a kínálatot. A kikötőben számtalan szép hajót nézhetünk meg. A városban mindenki megtalálja a neki tetsző szórakozási lehetőséget.

Fakultatív programok

A Szent Quirinus Bazilika megnézés
Püspökség megtekintése
Kirándulás, napozás

Megközelítés

Budapestről az M7-es autópályán végig Letenyéig a határig, majd tovább az A 4-es autópályán Zágrábig ott a Lucko kapun keresztül rá kell térni az A 1-es autópályára és ezen kell menni addig, míg az A 6-os leágazáshoz nem érsz, itt áttérve az A-6-os autópályán kell haladnod Rijeka felé. Majd Krk felé mész az 501- es úton. Krk előtt egy nagy hídon kell áthajtanod a szigetre. Hídhasználati díjat kell fizetni befelé menet. Majd a szigeten a 102-es úton haladsz míg el nem éred Linardici falút ott a Sveti Marki ulica 128-ba kell jönnöd.

Képeket a szállásról, a bázisról a merülő helyekről, valamint a városról a képgalériában találsz.