Rovinj

Rovinj roncsmerülő búvártúra.

Búvártúrát szervezünk végzett búvároknak Horvátországba Rovinjba. A búvártúra célja kimondottan a roncsok merülése, ezek nem mindig a legkönnyebb merülések, mivel a roncsok 25-42 méter mélyen fekszenek, ezért a túrán való részvétel feltétele a minimum haladó búvár végzettség, megfelelő merülési tapasztalat és gyakorlat, valamint nagyon ajánlott a roncs és mélymerülő specialitás búvárvizsga megléte. Abban az esetben, ha nincs még meg a roncs és a mélymerülő specialitásod, akkor azt a túra alatt vagy a túra előtt nálunk elvégezheted!

A túrán a részvételi létszám korlátozott, ezért jelentkezz minél előbb!
A túra ára:
A búvártúra ára búvároknak: 550.- €/fő
Tartalmazza: A szállást kempingben, fürdőszobás mobil házakban, a reggelit és a vacsorát, a búvártúra részvételi költségét, búvárpalackot, palacktöltést, ólmot, és a bázishasználat díját, valamint az összes roncshoz a koncessziós merülési díjat.
Az ár kísérők részére: 160 €/főTartalmazza: A szállást kempingben, fürdőszobás mobil házakban, a reggelit és a vacsorát. Kísérők a hajóra csak akkor férnek fel, ha van szabad hely. Ennek a díját külön kell fizetni.
A búvártúra tervezett merülési menete:

  • első nap: Baron Gautsch 28-38 méter mély, második merülés Maona 32-36 méter mély
  • második nap: Hans Schmidt 33-42 méter mély, második merülés Velmont 30-34 méter mély
  • harmadik nap: Giuseppe Dezza 30-32 méter mély, két merülés partról való indulással. A búvártúra tervezett menete az időjárás függvényében változhat.

Megközelíthetőség :
Rovinj városát Magyarországról végig autópályán közelítheted meg. Budapesten rámész az M7-es pályára és azon mész végig a határig. Miután a határon átmentél, nem kell letérned sehova és semerre, egyenesen mész tovább az A4-es autópályán Zágrábig, itt a körgyűrűn egy kicsit figyelni kell, mert le kell térned az A1-es autópálya felé. Jól ki van táblázva, azonban figyeld a Lucko kapu felé lévő táblát. Te itt tudsz rámenni az A1 felé, átmész a fizetőkapun, majd az autópályán TE Rijeka felé mész, ha eljutsz Rijekáig akkor majd onnan tudsz elfordulni Rovinj felé és már meg sem kell állnod Rovinj városáig. Autópálya díjak : Magyarországon tudod, a Horvátországi szakasz kb 200 kn/ autó.

Rovinjról:
Rovinjt az egyik legszebb horvát városnak tartják, amit különösen befolyásolt a történelme is. Aki szereti, a régi ódon falak között barangolhat az Ó városban, nézelődhet a múlt emlékei között. Mivel a város időjárása elég szeles, nem ritkák a nagy viharok sem, ezért a környéken az időjárás miatt sok hajó is elsüllyedt, amik közül mi búvárok többhez le is tudunk merülni, hogy élményekkel gazdagabbak legyünk. Egy búvárnak igazán nagy élmény egy roncs környékét és magát a hajót is felfedezni. Szerintem igazán jó túra ez, amit kár lenne kihagyni.