Navigációs búvártanfolyam

Underwater Navigator Specialist Diver Navigációs búvár tanfolyami menetrend

Navigálni pedig kell, ha hiszed, ha nem. A merülések során valaki a csoportból mindig navigál, ha nem Te vagy az, akkor csak mész a többiek után, aztán vagy jó az irány vagy nem. Jártál már úgy, hogy más merülő csoportok élménnyel jöttek ki a merülés után TE pedig nem láttál semmit, mert rossz irányba mentél? Ha nem szeretnél így járni, de szeretnéd tudni, hogy merre az arra, szeretnél biztonságosan mozogni a víz alatt eltalálni a célig és vissza is a hajóig akkor itt a helyed, ezt a tanfolyamot neked találták ki.

Elméleti oktatás

Elméleti képzésre egy alkalommal kerül sor, ahol megbeszéljük, hogy milyen technikákkal lehet tájolni, mik azok a természetes és mesterséges tájékozódási pontok, jelek, amikre figyelned, kell, hogy könnyebb legyen a tájékozódás. Megismerkedsz a tájoló felépítésével, használatával, megtanulod először „szárazon” használni a tájolót, így a vízben nem lesz gond.
Megismered a navigációs merüléshez szükséges felszereléseket, tájoló és a navigációs táblát, azok kezelését, karbantartását, a szükséges biztonsági és jelző eszközöket.
Megnézed az oktatófilmet és kitöltöd a tesztlapot.

Uszodai foglalkozás

A navigációs búvár specialitás elvégzéséhez egy uszodai vagy védett vízi foglakozáson kell részt venned. Itt gyakoroljuk a navigációs felszerelések használatát, hogy a nyíltvízben ezek ne okozzanak gondot.

Nyíltvízi merülés

A tanfolyam sikeres elvégzéséhez három nyíltvízi merülés szükséges, amit bármelyik túránkon lemerülheted, nem kell félni, azért a túra a legfontosabb és, hogy jól érezd magad.
Mivel már tudod elméletben, hogy mit kell csinálni, gyakoroltad is védett vízben, így nem lehet gond a tengeri vizsgán sem.

A tanfolyamon való részvételi feltételek

Minimum 10 éves életkor

Legalább PADI Junior Open Water Diver minősítés, vagy ezzel egyenértékű, más szervezet által kiállított búvárkártya.

Ha szükséges, orvosi alkalmasság igazolása.

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi vizsgáztatást, a szükséges tankönyvet, jegyzetet.
Nem tartalmazza az uszodai belépőt,a nyíltvízi túra árát és a nemzetközi minősítő kártya díját.

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.