Segédoktató búvártanfolyam

Segédoktató búvártanfolyam (Assistant Instruktor)
Assistant Instruktor Segédoktató tanfolyami menetrend

Az Assistant Instruktor tanfolyam a legutolsó lépés ahhoz, hogy PADI oktatóvá válj, hiszen ez a kurzus a PADI Development Course ( IDC ) tanfolyam első része. Ha oktató szeretnél lenni, ezt a tanfolyamot az oktatói tanfolyam előtt el kell végezned. A sikeres vizsga letétele után mehetsz tovább oktatói vizsgára.
A Segédoktató már több mindent taníthat egyedül, részt vehet az oktatásban, felügyelheti a tanulókat, és bizonyos készségeket, ismereteket önállóan is értékelhet egy PADI oktató felügyelete mellett. Értékes társ lehetsz mind az oktatásban és a búvártúrákon is.

Elméleti oktatás

Az elméleti képzés a Divemaster tanfolyamon megszerzett tudásra épül. Mivel ezt már tudod, így megtanulod, hogy a megszerzett tudást hogyan kell továbbadni, úgy, hogy azt az is megértse, aki még nem búvár. Megtanulod, hogy mikor és mire kell figyelni, hogy a tanuló megértse és megismerje a szintjének megfelelő búvárkodással járó követelményeket. Részt veszel a kezdőtől a búvármester szintig minden tanfolyamon, ahol bizonyos előadásokat Te fogsz megtartani a hallgatóknak és Te is fogod értékelni azt a PADI oktatód felügyelete mellett. A tanfolyam elméleti része a vizsga tesztlap kitöltésével zárul. Segédoktatói búvártanfolyam
Uszodai foglalkozás

Az uszodai foglakozások alkalmával már úgy veszel részt az oktatásban, mint az oktató helyettese. A foglalkozások alkalmával már önállóan kell tudnod bemutatni a gyakorlatokat a kezdőtől a búvármester szintig, lesznek olyan védet vízi gyakorlatok, amit önállóan vezethetsz és értékelhetsz, és olyan is, amit az oktatód felügyelete mellett kell végrehajtanod és bemutatnod. Megismered az értékelés szintjeit, megtanulod, hogy mi az, ami megfelelő és mi az, ami nem. Megtanulod, hogy hogyan kell egy uszodai vagy védett vízi foglalkozást levezetned, mire és mikor kell figyelni, mik az uszodai foglakozás veszélyei és hogyan kell elkerülni azokat.
Segédoktatói búvártanfolyam
Nyíltvízi merülés

A tanfolyamon részt kell venned nyíltvízi képzésen is, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy több túrára is el kell jönnöd és részt kell venned, mint segéd a nyíltvízi vizsgákon, és a kalandmerüléseken is részt kell venned. Önállóan kell értékelned bizonyos készségeket, neked kell felkészíteni a tanulókat a nyíltvízi foglakozásra, és a végzett búvárokat a kalandmerülésekre, ellenőrizned kell, hogy a felszerelésük megfelelő és felkészültek a merülésre.
Magadnak kell megszervezned a már végzett búvárok merüléseit, mind partról, mind a hajóról. A merüléseket a végzett búvároknak Te magad vezeted. Te vezeted az ismétlő merüléseket azoknak a végzett búvároknak. akik nem merültek az utóbbi hat hónapban.
Egyszóval, már mint egy segéd oktató tevékenykedsz egy PADI oktató felügyelete alatt.

A tanfolyamon való részvételi feltételek

A tanfolyamon való részvételi feltételek :

Minimum 18 éves életkor

PADI Divemaster minősítés, vagy ezzel egyenértékű, más búvár szervezet által kiállított búvárkártya. Abban az esetben. ha nem PADI rendszerben szerezted meg a merülés vezetői minősítést, úgy a tanfolyam előtt el kell végezned a Padi Divemaster tanfolyamot is.

Ha szükséges, orvosi alkalmasság igazolása

EFR képzésen kellett részt venned az utóbbi 2 évben, ennek az igazolása szükséges a minősítő kártyáddal. Ha nem rendelkezel érvényes minősítéssel, akkor a el kell végezned az EFR tanfolyamot is.

Legalább hat hónapja minősített búvárnak kell lenned és rendelkezned kell legalább 60 db igazolt és naplózott merüléssel.

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti képzés és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi vizsgáztatást.
Nem tartalmazza az oktatói tankönyv csomag árát, és a nyíltvízi túrák árát valamint a nemzetközi minősítő kártya díját, valamint a PADI tagsággal járó éves tagdíjat.

Az Assistant Instruktor tanfolyam hivatásos búvár szint, ezért a tanfolyamokat külön időponttal nem írjuk ki.
A tanfolyamra bármikor tudsz jelentkezni, ha elszántad magad és Assistant Instruktor akarsz lenni. Jelentkezésedkor személyesen megbeszéljük a részleteket, és egyeztetünk mindent.

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.