Áramlat merülő búvártanfolyam

Drift Dive Diver Áramlat merülő búvár tanfolyami menetrend

A tanfolyam elméleti oktatásból, védett vízi foglakozásból, majd valamelyik túrán nyíltvízi merülésből áll.

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik nem elégednek meg a szokványos merülési körülmények között történő búvárkodás körülményeivel. Szeretnék felfedezni azokat a területeket is, ahol kevés a búvár, de az áramlatok miatt gazdag az élővilág, szeretnének szó szerint úszni az áramlattal. Azonban azoknak is jó, akik sokat merülnek a nyílt kékbe zátonyok víz alatti szigetek között, itt bármikor lehet áramlat, a zátonynál. Tudsz bennük mozogni, biztonságosan, meg tudod közelíteni a célod, vagy ilyenkor csak szenvedsz és kapkodod a levegőt? Ha biztonságosan, ügyesen és lehetőségekhez képest kényelmesen akarsz áramlatban búvárkodni itt a helyed, ez a TE tanfolyamod.

Elméleti oktatás

Elméleti oktatásra egy alkalommal kerül sor, ahol megbeszéljük, hogy mit kell csinálni egy áramlatos helyen, honnan tudod, hogy ott áramlat van, az áramlat merről honnan hova tart és milyen erős? Mik azok a felszerelések, amiket vinned kell magaddal a vészhelyzetek elkerülése végett. Milyen körülmények között hogy mész be a vízbe, hogyan és hol úszol az áramlatos merülő helyeken. Hogyan számolod ki a szükséges levegő mennyiséget a merüléshez. Ezekre a kérdésekre és még sok másra kapsz választ az elméleti oktatáson.
Megnézzük az oktatófilmet, majd kitöltjük a tesztlapot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uszodai foglalkozás

Uszodai foglalkozás, vagy tengeren védett vízi foglakozás egy alkalommal lesz, ahol legfőképpen a lebegőképességed, és a felszerelés kezelésed gyakorolhatod, valamint a biztonsági jelző eszközök használatát.

Nyíltvízi merülés

A tanfolyam sikeres elvégzéséhez legalább két nyíltvízi merülés szükséges, amit bármelyik túrán lemerülheted, nem kell félni, azért a túra a legfontosabb, meg hogy jól érezd magad és a tengeren is hasznosítsd a tanfolyamon megszerzett tudást. Nyíltvízi körülmények között áramlatokban merülsz majd, különféle süllyedéseket alkalmazol, megtanulod a hajót megközelíteni, kiszámolni, hogy hol legyen a találkozó a merülés végén, valamint élővilágban gazdag környezetben merülhetsz.

A tanfolyamon való részvételi feltételek

Minimum 12 éves életkor

Legalább PADI Junior Open Water Diver minősítés, vagy ezzel egyenértékű más szervezet által kiállított búvárkártya.

Ha szükséges, orvosi alkalmasság igazolása

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi vizsgáztatást, a szükséges tankönyvet, jegyzetet.
Nem tartalmazza az uszoda belépőt, a nyíltvízi túra árát és a nemzetközi minősítő kártya díját.

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.