Roncsmerülő búvártanfolyam

Roncsmerülő búvártanfolyam (Wreck Diver Specialist)
Wreck Diver Specialist Roncsmerülő búvár tanfolyami menetrend

A roncsok a legtöbb búvárt vonzzák, nemcsak a történelmi jelentőségük miatt, hanem azért, mert sok kihívás van abban, hogy a mélyen lévő roncsokat felfedezzék, a történelem egy aprócska részének a részeseivé váljanak.
Akik szeretik a roncsokat és sűrűn megfordulnak közöttük, vagy a merülési helyeik közelében sok roncs található, azoknak valóban érdemes elvégezniük a roncsmerülő tanfolyamot.

Elméleti oktatás

Elméleti oktatásra két alkalommal kerül sor, ahol megtanulod a roncs merüléssel kapcsolatos fogalmakat, mindazokat a fontos dolgokat, ami a roncsokkal kapcsolatos ismereteidet növeli.
Megtanulod, hogy hogyan közelíts meg ismert és ismeretlen roncsokat. Hogyan mozogj mellettük, bennük, valamint mit kell tenni zárt terekben, hajóroncsok termeiben. Hogyan kell bemenned, hogy ki is gyere onnan. A merüléssel járó veszélyek megismerése és azoknak a lehető legkisebb kockázati tényezővé redukálása. A szükséges felszerelés megismerése, azok biztonságos használata minden körülmények között, áramlatban vagy zavaros vízben, csekély látótávolság esetén.
Megtanulod, hogy hogyan merül etikusan egy roncsmerülő búvár.

Uszodai képzés

A tanfolyam sikeres elvégzéséhez uszodai képzés nem szükséges. Azonban, ha van kedved egy ügyességi uszodai foglakozáson részt vehetsz.
Nyíltvízi merülés

A tanfolyam sikeres befejezéséhez négy nyíltvízi merülés szükséges. Mivel nem mindenhol vannak megfelelően merülhető roncsok, ezért a nyíltvízi merülések előtt egyeztetés szükséges. A legjobb alkalom egy „roncstúra” alkalmával. Roncsmerülő búvártanfolyam

A tanfolyamon való részvételi feltételek

Minimum 15 éves életkor

Legalább PADI Advanced Open Water minősítés, vagy ezzel egyenértékű, más szervezet által kiállított búvárkártya.

Ha szükséges, orvosi igazolás

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi vizsgáztatást, a szükséges tankönyvet, jegyzetet.
Nem tartalmazza az uszoda belépőt, a nyíltvízi túra árát és a nemzetközi minősítő kártya díját.

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.