Oktatói búvártanfolyam

Oktatói ( OWSI ) búvártanfolyam
Open Water Scuba Instruktor ( OWSI ) Búvároktató tanfolyami menetrend

Az Open Water Scuba Instruktor ( OVSI ) tanfolyam elvégzése után részt vehetsz nemzetközi PADI oktatói vizsgán , hiszen ez a kurzus a PADI Development Course ( IDC ) tanfolyam része. Ha PADI oktató szeretnél lenni, ezt a tanfolyamot az oktatói vizsga előtt el kell végezned. A sikeres vizsga letétele után PADI oktató lesz belőled és önállóan végezheted az oktatást, minősíthetsz búvár hallgatókat képzett búvárrá.

Elméleti oktatás

Az elméleti képzés a Divemaster és az Assistant Instruktor tanfolyamon megszerzett tudásra épül. Mivel ezt már tudod, így megtanulod, hogy a megszerzett tudást hogyan kell továbbadni, úgy, hogy azt az is megértse, aki még nem búvár. Megtanulod, hogy mikor és mire kell figyelni, hogy a tanuló megértse és megismerje a szintjének megfelelő búvárkodással járó követelményeket. Megtanulod, hogy egy PADI oktatónak milyen szinten kell előadnia, az előadások során milyen technikai eszközöket, oktatási anyagokat kell használnod, mik a PADI etikai szabályai és követelményei. Önálló előadásokat kell tartanod, hogy megtanuld, hogyan kell és megszokd azt, hogy emberek előtt kell beszélned. Megismered és megtanulod, hogy hogyan kell a kezdőtől a haladó tanfolyamon keresztül mentőbúvárrá képezni a hallgatókat, hogy utána kedvük legyen PADI hivatásossá válniuk. Oktatói búvártanfolyam
Uszodai foglalkozás

Az uszodai foglakozások alkalmával már úgy veszel részt az oktatásban, mint az oktató. Megtanulod hogy oktatóként, hogy kell tevékenykedned, a felszínen és a víz alatt uszodába, miként kell megszervezni a foglakozásokat, és mire kell figyelned, mik a vészhelyzetek és erre hogyan kell megfelelően reagálnod. A PADI sztenderek oktatásának a módját és a megfelelő és elfogadható szinteket ahhoz, hogy mit kell a hallgatónak tudni, és mit kell tőle kérned, és mit fogadhatsz el és mit nem. Megtanulod önállóan megtartani az uszodai foglakozás előtt és után tartandó előadások, módját, szerepét és fontosságát.
Oktatói búvártanfolyam
Nyíltvízi merülés

A tanfolyamon részt kell venned nyíltvízi képzésen is, amin a nyíltvízi gyakorlatok alkalmával kell megtanulnod az oktatás módját és menetét a PADI előírások alapján. Megtanulod, hogy önállóan kell értékelned a készségeket, neked kell tudnod értékelni a tanulókat a nyíltvízi foglakozáson, mint végzett búvárokat.
A nyíltvízi foglakozások alkalmával megtanulod és begyakorlod a szükséges mentési fogásokat, gyakorlod a különböző mentési szituációkat.
Megtanulod mozgatni a tanulókat, hogy időben elkészüljenek a feladatokkal, valamint megismered a tanfolyami képzésedhez szükséges infrastrukturális előírásokat és , hogy mi kell majd neked a sikeres nyíltvízi foglakozás lebonyolításához.

A tanfolyamon való részvételi feltételek

Minimum 18 éves életkor

PADI Divemaster minősítés, vagy ezzel egyenértékű, más búvár szervezet által kiállított búvárkártya. Abban az esetben, ha nem PADI rendszerben szerezted meg a merülés vezetői minősítést, úgy a tanfolyam előtt el kell végezned a Padi Divemaster tanfolyamot is.

PADI Assistant Instruktor minősítés, ha ez nincs meg nem gond, az oktató képzés első része erről szól, így azt az oktató tanfolyammal együtt is elvégezheted.

Orvosi alkalmasság igazolása

EFR képzésen kellett részt venned az utóbbi 2 évben, ennek az igazolása szükséges a minősítő kártyáddal. Ha nem rendelkezel érvényes minősítéssel, akkor a el kell végezned az EFR tanfolyamot is.

Legalább hat hónapja minősített búvárnak kell lenned és rendelkezned kell legalább 60 db igazolt és naplózott merüléssel.

A tanfolyam ára magában foglalja az elméleti képzés és a gyakorlati képzés árát, a nyíltvízi képzést , a tanfolyam idejére az oktatáshoz szükséges felszerelést, de nem az egyéni búvárfelszerelést ez külön költség.
Nem tartalmazza az oktatói tankönyv csomag árát és az uszodai, valamint a nyíltvízi képzések alkalmával a belépőket. A nemzetközi minősítő vizsga költségét, a kártya díját, valamint a PADI tagsággal járó éves tagdíjat.

Az Open Water Shuba Instruktor tanfolyam hivatásos búvár oktatói szint, ezért a tanfolyamokat külön időponttal írjuk ki. Mivel ez a vizsga időpont a PADI nemzetközi vizsga listájában is megjelenik ezért ettől az időponttól nem tudunk eltérni.

A tanfolyamra bármikor tudsz jelentkezni, ha elszántad magad és a hivatásos búvárok közé akarsz tartozni. Jelentkezésedkor személyesen megbeszéljük a részleteket, és egyeztetünk mindent.

A PADI oktatói vizsga menete:

A tanfolyamon tanultakról egy a PADI által küldött vizsgabiztos előtt kell vizsgáznod, két napon keresztül.

Első nap:
Az elméleti tudásodat tesztlap alapján mérik fel.
Az oktatói képességeidet és előadási tudásodat egy rögtönzött előadáson kell bemutatnod.
Az uszodai oktatásodat még ezen a napon az uszodába kell bemutatnod elejétől a végéig.

Második nap:
A második nap a nyíltvízen történő vizsgával folytatódik.
Először a mentési képességeidet és tudásodat mérik fel, utána a nyíltvízen történő oktatásodat kell bemutatnod.

Az oktatói tanfolyam nem tartozik az alap könnyen elvégezhető tanfolyamok közé. Az oktató képzés egy igen speciális tanfolyam és külön egyeztetett tanfolyami menetrend alapján tartjuk, aminek a sikere nagyban függ a TE felkészültségedtől, képzettségedtől, és hozzáállásodtól. Ezért külön időponttal a tanfolyamot nem írjuk ki. Az oktatói tanfolyam várható ideje 2017-ben május-június hónap. Ha elszántad magad akkor jelentkezz és megbeszéljük a részleteket!

A tanfolyamok pontos időpontjai itt érhetőek el.