Dorogi tó búvártúra

Dorogi tó

A részletek miatt hívj a 06 20 325 0701 -es telefonszámon.

A túra tervezett programja:

Érkezés 9 órára, merülés 10-12 óra között, 12-13 között pihenés a hideg ebéd elfogyasztása, 13-17 óra között merülés.

A Dorogi tó a merülőhely és a bázis leírása:

A dorogi tavi bázis az egyik Budapest közelében lévő édesvízi tó, ahol lehetőség van búvárkodásra. A tó mellett búvárbázis lett kialakítva, ahol a búvárok merülhetnek, gyakorolhatnak. A bázison az öltözési, valamint a felszerelés lepakolása és összeszerelésére a szabadban lehetséges, a füves részen. Itt lehet merülések között pihenni, beszélgetni.

A merülés a bázis mellett, egy búvárkodás céljára a tóból lezárt, bójákkal jelölt, kialakított részen lehetséges, a víz alatt trepnik vannak építve, ahol le lehet térdelni és a búvár gyakorlatokat meg lehet csinálni, vagy csak úgy gyakorolni ha kedved tartja. A végzett búvárok pedig felfedezhetik a tavat és az elsüllyesztett számítógépező „csontvázat” vagy a búvármúzeumot, a nádas szélén lehet nézelődni és találkozni a tó lakóival.

A Dorogi tó:

A dorogi tó kiválóan alkalmas arra, hogy gyűjtsd a merülés számot, gyakorold a lebegést és a felszerelés használatot, valamint remekül lehet a tájolást, víz alatti tájékozódást gyakorolni. A dorogi tó alkalmas merülésre, azonban a látótávolság átlagosan 1-5 méter között van, ez tavasszal jobb, nyáron rosszabb, arra számítani kell, hogy ez nem tenger, és az ott megszokott merülési körülmények. Az érdemes merülési mélység 2-7 méter között van. Aki ismeri a magyarországi halakat az szerencsés esetben találkozhat velük, hiszen a tó horgász tó is, ezért találkozhatunk ponttyal, keszeggel, csukával és harcsával is. A trepnik környezetében süllők szokták figyelni. Mivel nem tekint veszélyesnek, ezért elég közel lehet úszni hozzájuk és a természetes életterükön lehet megismerni őket.

Megközelíthetőség:

Budapestről az M 10-es úton Dorog felől vagy az M 11-es úton Esztergom felől közelítheted meg. Bár igaz, hogy Dorogi tónak hívjak azonban Esztergom kertvárosában van a Pázsit fürdőt keresd.